Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2021. 09. 27. 22:00. Vége: 2021. 09. 27. 24:00

Előre tervezett szolgáltatói karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

MORZSÁK

TARTALOM:Címkézés a személyes ügyfélkapuban

Létrehozva: 2010. február 25.
Módosítás: 2010. február 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Személyes ügyfélkapujában az értesítési tárhely tartóstárjában és a elmentett dokumentumait, kedvenc oldalait, keresési találatait címkékkel láthatja el. A címkék szabadon választott kulcsszavak, amelyek segítik az elmentett információk azonosítását, jellemzését, megkönnyítik ezek későbbi megtalálását. Lehetővé teszik, hogy szabadon alakítsa tárhelye szerkezetét. A címkéket mappákként is felfoghatja: egy adott címke egy adott mappát jelenít meg: ha létrehozza, hozzárendeli egy elemhez, akkor később kilistázhatja ezen elemeket.

Fontos tudnia: címkézni (címkét elemhez hozzáadni és eltávolítani) csak a tartóstárjában, címkét létrehozni és a címkékhez tartozó elemeket kilistázni az egész tárhelyéről tud.

A címkézés funkciói:

Címke létrehozása, átnevezése
Válasszon egy címkét, amivel jellemezni szeretné a tartóstárba helyezett dokumentumát vagy a saját mappába mentett oldalát. Írja be a címke nevét  a bal hasábban található Címkék "doboz" "Új címke mezőjébe", majd kattintson a "Tárolás" gombra. Minden új címke felvételekor ismételje meg ezt a műveletet. A címkék egymás alatt jelennek meg. Összesen 20 címkét vehet fel.

Ha módosítani, pontosítani vagy átnevezni szeretné valamelyik címkéjét, kattintson a címke mellett található "Átnevez" feliratra. Írja be a címke új nevét a felugró "Új címke" mezőbe, majd nyomja meg a "Tárolás" gombot. A feleslegessé vált címke a mellette található "Törlés" gombra kattintva távolítható el. Átnezevzés esetén a "felcímkézett" elemeknél a címke módosul.

Címke hozzáadása elemhez
Címkét elemhez hozzáadni, eltávolítani és törölni csak a tartóstárjában tud. Kattintson személyes ügyfélkapuja tárhelyén a "Tartóstár dokumentumai" menüre. Jelölje ki azt az elemet vagy elemeket, amelyekhez címkét kíván hozzárendelni, majd kattintson a "Címkekezelő" feliratra. Amennyiben korábban már létrehozott címkét vagy címkéket, a legördülő menüben ezek megjelennek. Válassza ki a dokumentumhoz kapcsolni kívánt címkét, majd kattintson rá. Az eredményről visszaigazolást is kap. Sikeres címkézés esetén a bal oldalon a címke mellett megjelenik egy érték, amely az adott címkével jellemzett dokumentumok számát (a címke "népszerűségét" jellemzi.)

Címke eltávolítása egy elemről
Címkét elemről eltávolítani csak a tartóstárjában tud. Kattintson személyes ügyfélkapuja tárhelyén a "Tartóstár dokumentumai" menüre. Jelölje ki azt az elemet vagy elemeket, amelyekről a címkét szeretné eltávolítani, majd kattintson a "Címkekezelő" feliratra. Amennyiben adott címkét a kijelölt elemhez, a legördülő menüben megjelenik az eltávolítás lehetősége. Válassza ki az Eltávolítás alól azt a címkét amelyet szeretne eltávolítani (a kijelöléskor több címke is megjelenhet, mivel egy elemhez több címkét is adhat, illetve több elemet is kijelölhet!), majd kattintson az adott címkére! Az eredményről visszaigazolást is kap.

Címke kilistázása
A bal hasábban a címkék "dobozban" kattintson arra a címkére, amelyhez tartozó elemeket szeretné kilistázni! Természetesen ennek feltétele, hogy már kapcsolt címkét elemhez! Amennyiben igen, úgy a középső mezőbe betöltődnek az ezzel a címkével jellemzett dokumentumok, vagy eltárolt oldalak listája.

Figyeljen arra, hogy ez a kilistázás mindaddig tart, amíg  a bal oldali címkék "dobozban" meg nem szünteti! Ezt úgy éri el, hogy rákattint a "doboz" tetején lévő "minden" feliratra. Ebben az esetben újra az összes dokumentumát látja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...