Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Kormányzati Portál tanúsítványairól

Létrehozva: 2009. február 26.
Módosítás: 2009. február 26.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Kormányzati Portál oldalai az Ön biztonsága érdekében csak titkosított csatornán érhetők el. A kommunikációs csatorna biztonságát úgynevezett „tanúsítványok" garantálják. Ezeket erre szakosodott szervezetek („certification authority", azaz „CA") adják ki. Ők garantálják azt, hogy a tanúsítványt felhasználó személy vagy számítógép megbízható, valóban az, akinek állítja magát.

A Magyarország.hu verzióváltásával a korábban használt tanúsítványt is lecseréltük. Az új tanúsítványt a leggyakrabban használt böngészők alap telepítőcsomagjában is szereplő tanúsítványkezelők listáján található Microsec Kft. hitelesítette.

Jelenleg Magyarországon a törvényi előírásoknak megfelelően több megbízható tanúsítványkiadó szervezet is működik. Ezeknek a szervezeteknek a működését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felügyeli. A Kormányzati Portál oldalain a hatóság által megbízható szervezetnek minősített Microsec Kft. által kiadott tanúsítványokat használjuk. A Microsoft Windows XP operációs rendszer a Microsec Kft.  tanúsítványait megbízhatóként elfogadja. A JAVA tanúsítványkezelői listáján viszont a Kormányzati Portál által használt tanusítvány nem szerepel. Ez azt eredményezni, hogy minden új látogató, aki a Személyes ügyfélkapuban először látogatja meg a Dokumentumfeltöltés oldalt, egy felugró ablakkal találkozik, ami arról tájékoztatja, hogy „Nem biztonságos tartalmat kíván megjeleníteni. Megbízik-e benne, vagy sem.” (The web site's certificate cannot be verified. do you want to continue?)

 

A weboldal nem biztonságos tartalmat kíván megjeleníteni. Megbízik a weboldal készítőjében?

Ebben az esetben kattintson az "Always trust content from this publisher" szöveg melletti jelölőnégyzetre.  Ekkor a "Yes" gombra kattintva már eléhetővé válik a Dokumentumfeltöltés. Ennek beállítása után már többször nem jelenik meg ez a figyelmeztetés.

SSL tanusítvány beállítása a Dokumentumfeltöltésnél


 

Ugrás vissza Ugrás vissza...