Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:RSS

Létrehozva: 2005. október 10.
Módosítás: 2007. február 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Mit jelent az RSS?

Az RSS (Really Simple Syndication) szakkifejezés magyarul hírmegosztásnak fordítható. Az RSS technológiával, egy a saját számítógépre telepített, vagy a böngészője, e-mail kliense részeként működő szoftver, az úgynevezett RSS olvasó segítségével automatikusan összegyűjthetőek a különböző honlapok friss hírei (természetesen csak azoké, amelyek ezt a megoldást támogatják, illetve amelyeket erre előzetesen kiválasztott ).

Az RSS-olvasóprogram figyeli a kiválasztott oldalakat és jelez, ha a megadott honlapon új cikk jelenik meg.

A Kormányzati Portál RSS-szolgáltatása

A Kormányzati Portál többféle csatornából állítható össze a személyre szabott RSS-szolgáltatás. Kérhető a hírek, hirdetmények, ügyek, szolgáltatások és más tartalmak szerinti vagy a portál hármas egységét követő csatornaösszeállítás. Az RSS csatornák listája a portál valamennyi oldalán a jobb felső  sarokban, a keresés gomb melletti RSS ikonra kattintva érhető el.

Hogyan használhatom az RSS-szolgáltatást?

A honlapok RSS-információi egy erre a célra szolgáló RSS hírolvasó programmal, úgynevezett RSS olvasóval jeleníthetők meg.  Ezekre a böngészőprogramjából ingyenesen feliratkozhat (Google Reader, Netvibes stb.) vagy az internetről letöltve saját gépére telepítheti (Feedreader, SharpReader , stb.)

A legújabb böngészők (pl. Firefox 3,5 és Internet Explorer 8, Opera és Mozilla magasabb verziói) és e-mail kliensek (pl. Outlook, de a Thunderbird-ben is van RSS olvasó) alkalmasak RSS-hírek vételére.

A legtöbb RSS olvasó rendelkezik saját, beépített böngészővel, így a programon belül meg lehet nyitni a kiválasztott hírt részletes olvasásra.

Tovább az RSS-szolgáltatáshoz!  

Ugrás vissza Ugrás vissza...