Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átállás az Általános nyomtatványkitöltő program használatára

Létrehozva: 2009. szeptember 24.
Módosítás: 2009. november 3.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

2009. október 1-től valamennyi, a hatósági eljárásban használatos nyomtatványt az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programmal lehet kitölteni. Egyes, régebben készült  nyomtatványok  - köztük az NAV több nyomtatványa - nem alkalmas az ÁNYK-val való kitöltésre, ezért átmeneti ideig - várhatóan az év végéig - ezek kitöltéséhez továbbra is az Abev2006 program használandó. Erről tájékoztatást az érintett szerv oldalán kaphat.

Az átállás menete:  

1. lépés

Az ÁNYK használatának feltétele, hogy az Ön számítógépére telepítve legyen a Sun cég Java futtatókörnyezete (Java Runtime Environment)

Győződjön meg róla, hogy számítógépén telepítve van-e a JAVA futtatókörnyezet legalább 1.6-os verziója (JRE 6). Ennek ellenőrzéséhez kattintson ide. A felugró ablakban láthatja az ellenőrzés eredményét. Ha a Java futtatókörnyezet megfelelő, számítógépe készen áll a következő lépésre. Ez esetben kérjük, térjen át a 3. pontra.

Ezt a lépést Önnek csak a legelső alkalommal kell végrehajtania.

2. lépés

Amennyiben az Ön gépén nincs telepítve a JAVA futtatókörnyezet (JRE), vagy a már telepített futtatókörnyezet verziószáma nem megfelelő, úgy kattintson ide a JAVA futtatókörnyezet telepítéséhez.
Ha segítségre van szüksége a telepítésben, eléréséhez.

Ezt a lépést Önnek csak a legelső alkalommal kell végrehajtania.

3. lépés

Ahhoz, hogy Ön nyomtatványt tudjon kitölteni, szükség van a keretprogram telepítéséhez. Az ÁNYK (AbevJava) keretprogram telepítéséhez kérjük, kattintson ide.

4. lépés

A keretprogram telepítése után az Ön számítógépe már alkalmas arra, hogy nyomtatványokat töltsön ki.

Ugrás vissza Ugrás vissza...