Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Hivatalkereső

Létrehozva: 2006. március 31.
Módosítás: 2010. február 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

 
A Kormányzati Portálon lehetőség van a főbb magyar köz- és államigazgatási intézmények közti "illetékességi" keresésére. Mit jelent ez? Ön megkeresheti az érintett intézménynek, az Ön által megadott helységben illetékes hivatalát, azaz azt a helyet, ahol Ön az ügyeit a legkényelmesebben elintézheti!
Hogyan kereshet hivatalt?
Egyrészt önállóan, az intézmény és a település megadásával a Közigazgatás szekció hivatalok rovatában, másrészt a keresőben. Hivatalra kereshet még egy adott intézményben vagy ügyben.
1. Keresés a Hivatalkeresővel
A Hivatalkereső rendelkezik önálló funkcióval is, így ügyei intézéséhez szükséges illetékes hivatalt ott is megkeresheti.
A hivatalkereső önálló funkcióként a Közigazgatás szekcióból vagy a keresési oldalon érhető el. Az illetékes iroda kereséséhez be kell állítania az alábbi adatokat
Kereséskor:
  1. Válassza ki a legördülő menüből az adott intézményt (közigazgatási egységet)
  2. Adja meg a keresett település nevét (vagy irányítószámát)
  3. Alapbeállításként a közigazgatás szekció intézmények rovatában böngészése közben mindig a beállított településhez tartozó illetékesség jelenik majd meg. Ha ezt nem szeretné, kapcsolja ki a "Szeretné a várost alapbeállításként megtartani?" opciót!
  4. Nyomja meg az OK-gombot.
Amennyiben nem adja meg az intézményt, vagy a város nevét vagy az irányítószámot, a keresés sikertelen lesz. Ha a város neve nem egyértelmű, egy választólistából kijelölheti a megfelelő települést.
Az önálló Hivatalkereső egy egyszerűsített verziója elérhető a címlap felső ajánlódobozának "Hivatalok" feliratú mappájából is. Itt csak a legkeresettebb intézményekből választhat, és csak városnév megadására nyílik lehetősége. A keresés a Hivatalkereső válaszoldalára navigálja Önt.
2. Keresés az intézményekben
Kereshet a Közigazgatás szekció intézmények rovatban található keresővel (Hivatalkereső), amely az adott intézményhez tartozó, Ön által megadott településhez legközelebb eső (illetékes vagy első fokú) hivatal elérhetőségét találhatja meg. A kereső mindig a cikk mellett, a jobb oldali sávban jelenik meg.
Kereséskor:
  1. Adja meg a keresett település nevét (vagy irányítószámát)
  2. Alapbeállításként a közigazgatás szekció intézmények rovatának böngészése közben mindig a beállított településhez tartozó illetékesség jelenik majd meg. Ha ezt nem szeretné, kapcsolja ki a "Szeretné a várost alapbeállításként megtartani?" opciót!
  3. Nyomja meg az OK-gombot.
Amennyiben nem adja meg a város nevét vagy az irányítószámot, a keresés sikertelen lesz. Ha a város neve nem egyértelmű, egy választólistából kijelölheti a megfelelő települést.
Sikeres település-beállítás után Ön az intézményi hierarchiában navigálva folyamatosan látni fogja a beállított településhez tartozó illetékes hivatalokat.
Elképzelhető, hogy a kereső nem ad találatot egyes oldalakon. Ez azért van, mert csak azokhoz az oldalakhoz lehet találatot "rendelni", ahol konkrét intézményről van szó, nem pedig általános leírásról. Például az önkormányzati szervek egy általános leírás, egy gyűjtőfogalom, a települési önkormányzat viszont már köthető konkrét hivatalhoz. Általánosságban: találat hiánya esetén érdemes az alsóbb intézményi szintek irányába továbbnavigálni.
Amennyiben kíváncsi egy adott intézmény feladatleírására (milyen ügyben illetékes), kattintson az intézmények rovatba.
3. Keresés az ügyek rovatban
Kereshet az ügyekben is. Az ügyleírásokban (Hivatalkereső) az adott ügyleíráshoz tartozó intézmény, Ön által megadott településhez legközelebb eső (illetékes vagy első fokú) hivatal elérhetőségét találhatja meg. Az ügyleírások hivatalkeresője mindig az adott ügyhöz tartozó (adott témában szereplő) intézmények között keres. A kereső mindig a cikk mellett, a jobb oldali sávban jelenik meg.
Kereséskor:
  1. Amennyiben több intézmény található egy ügyhöz, akkor válasszon intézményt!
  2. Adja meg a keresett település nevét (vagy irányítószámát)
  3. Nyomja meg az OK-gombot.
Amennyiben nem adja meg vagy a város nevét vagy az irányítószámot, a keresés sikertelen lesz. Ha a város neve nem egyértelmű, egy választólistából kijelölheti a megfelelő települést.
Sikeres település-beállítás után Ön az ügyleírás hierarchiában navigálva folyamatosan látni fogja a beállított településhez tartozó illetékes hivatalokat.
Elképzelhető, hogy a kereső nem ad találatot egyes oldalakon. Ez azért van, mert csak azokhoz az oldalakhoz lehet találatot "rendelni", ahol az állampolgár az ügyet intézi. Például a közlekedési okmányok egy általános, összefoglaló leírás, viszont a rendszámtábla már konkrét ügyintézéshez köthető. Általánosságban: találat hiánya esetén érdemes az alsóbb ügyleírási szintek irányába továbbnavigálni.
Különbség a keresések között:
A közigazgatásban a Hivatalkeresőhöz hivatalt is kell választani, az ügyintéző szekcióban nem.
Ugrás vissza Ugrás vissza...