Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2020. 04. 14. 00:00. Vége: 2020. 09. 30. 23:59 

IInformatikai fejlesztés miatt a Felsőoktatási Információs Rendszer szolgáltatásai (az „Adatkeresés” és a „Támogatási idő lekérdezése”) átmenetileg nem lesznek elérhetők. Az „Adatkeresés” felület előreláthatólag 2020. augusztus folyamán, a „Támogatási idő lekérdezése” felület pedig tervezetten 2020. szeptemberben lesz újra aktív. Bővebb információ itt olvasható.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:IOP Tranzakciós modell

Létrehozva: 2013. január 10.
Módosítás: 2013. január 10.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az ügyfélkapu interface az Informatikai és Hírközlési Minisztérium irányításával megvalósult Magyar e-Közigazgatási Interoperabilitási Keretrendszer (MEKIK) projekt keretében kidolgozott IOP javaslat figyelembevételével készült. Ez az XML, XSD tervezés ajánlásait, a tranzakció kezelés módszerét tartalmazza.

A tranzakciók kialakításakor olyan tervezési módszer került kiválasztásra, amely biztosítja, hogy a tranzakció típusától függetlenül, lehetőleg mindegyik tranzakció típusban használható elemek kerüljenek specifikálásra. A három tranzakció típus (Kérdés/Válasz/Értesítés) vonatkozásában ezt az elvet messzemenően szükséges figyelembe venni, mivel ezzel biztosítható a könnyű érthetőség és használhatóság. Az azonos elvek, és elemek használata biztosítja az egyszerű kifejleszthetőséget, a továbbfejleszthetőséget és az átláthatóságot.

További információk a 7. fejezetében találhatók.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...