Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2020. 04. 14. 00:00. Vége: 2020. 09. 30. 23:59 

IInformatikai fejlesztés miatt a Felsőoktatási Információs Rendszer szolgáltatásai (az „Adatkeresés” és a „Támogatási idő lekérdezése”) átmenetileg nem lesznek elérhetők. Az „Adatkeresés” felület előreláthatólag 2020. augusztus folyamán, a „Támogatási idő lekérdezése” felület pedig tervezetten 2020. szeptemberben lesz újra aktív. Bővebb információ itt olvasható.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Kormányzati Elektronikus Aláírás-Ellenőrző Szolgáltatás (KEAESZ) használata

Létrehozva: 2016. június 15.
Módosítás: 2016. június 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

E-learning ismertető

Bevezetés

Az elektronikusan aláírt dokumentumok esetében akkor lehetünk biztosak abban, hogy az aláírást valóban az aláírásban feltüntetett személy készítette, valamint hogy az aláíró valóban az adott dokumentumot írta alá, ha az elektronikus aláírást és az aláírt dokumentumot ellenőrizzük. Az ellenőrzés egy lehetséges eszköze a NISZ Zrt. által működtetett KEAESZ.

Az ellenőrzés során a KEAESZ szoftvere többek között kétséget kizáróan megállapítja, hogy az aláírt dokumentum és az elektronikus aláírás összetartozik-e, a dokumentum megváltozott-e az aláírás ideje óta, valamint hogy az elektronikus aláírás elkészítéséhez használt magánkulcs tanúsítványa az aláírás időpontjában érvényes volt-e.

 

Ellenőrizhető dokumentum- és aláírástípusok

A szolgáltatás segítségével az alábbi típusú dokumentumok, ill. aláírástípusok ellenőrizhetők:

  • PDF-dokumentumok,
  • XML-dokumentumok,
  • ASiC adathordozó formátum.

 

Az ellenőrzendő dokumentum feltöltése

  • Az ellenőrzéshez a Dokumentumellenőrzés fülön válassza ki az elektronikus aláírást tartalmazó állományt.
  • Amennyiben az elektronikus aláírás külön állományban van, jelölje ki „Az aláíráshoz tartozó eredeti dokumentumot is feltöltöm” szöveg előtti jelölőnégyzetet, majd az Eredeti fájl mezőben tallózza ki azt a dokumentumot, amelyhez az aláírás tartozik.
  • Írja be a képen látható szavakat a Captcha-kódhoz tartozó mezőbe.
  • Fogadja el az ÁSZF-et a jelölőnégyzet kipipálásával.
  • A Dokumentumok feltöltése gombra kattintva indítsa el az ellenőrzést.

Magyarország.hu

 

Az ellenőrzés eredménye

Az ellenőrzés sikerességéről a néhány másodperc múlva felugró ablakban kap tájékoztatást.

Magyarország.hu

Abban az esetben, ha a válasz az „Aláírás érvényes!”, a rendszer azonosította az elektronikus aláírást és érvényesnek találta azt. Ha a válasz az „Aláírás érvénytelen!”, a rendszer azonosította az elektronikus aláírást, de valamilyen okból azt érvénytelennek találta. „Nincs aláírás!” felirat esetén a dokumentum nem tartalmaz aláírást.

Az eredményt az Ellenőrzés eredményének letöltése gombra kattintva mentheti le egy PDF-állományba, amely - az aláírás ellenőrzés eredményén kívül - a feltöltött dokumentumon található aláírás(ok)at és időbélyeg(ek)et is.

 

KEAESZ Felhasználói Kézikönyv

Ugrás vissza...