Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!


A Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ), és minden KAÜ-t használó szolgáltatás karbantartás miatt 2020.06.03-án 00:00 órától 02:00 óráig nem lesz elérhető.


Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!
Szíves megértését köszönjük.


NISZ Zrt.

 

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2020. 04. 14. 00:00. Vége: 2020. 07. 15. 23:59

Informatikai fejlesztés miatt a Felsőoktatási Információs Rendszer szolgáltatásai (az „Adatkeresés” és a „Támogatási idő lekérdezése”) átmenetileg nem lesznek elérhetők. Az „Adatkeresés” felület 2020. június végén, a „Támogatási idő lekérdezése” felület tervezetten 2020. júliusban lesz újra aktív. . Bővebb információ itt olvasható.

Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. június 5-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:eHR-FORM alkalmazás

Létrehozva: 2017. április 26.
Módosítás: 2017. április 26.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

E-learning ismertető

Az eHR-FORM alkalmazás használata

1. Bevezetés

Jogszabályváltozás következtében 2017. május 1-jétől a közigazgatásban és a rendvédelem területén a munkáltatói intézkedések elektronikus úton kerülnek aláírásra és kézbesítésre. A módosítás következtében 2017. május 1-jétől a jogi szabályozás a munkáltatói intézkedéseket teljes körűen elektronikus útra tereli, és fő szabályként megszünteti a papír alapú kiadmány alkalmazását.
 
A szabályozás a közigazgatás tekintetében kiterjed a kormánytisztviselőkre, a kormányzati ügykezelőkre, az állami vezetőkre, az állami tisztviselőkre, valamint a munkavállalókra. A rendvédelem területén e rendelkezéseket kell alkalmazni a hivatásos szolgálati jogviszonyban állókra, valamint a rendvédelmi szerveknél foglalkoztatott kormánytisztviselőkre, közalkalmazottakra és munkavállalókra.
 
A dokumentumküldési és hitelesítési szolgáltatást nyújtó eHR-FORM alkalmazás az államigazgatási szerveknél munkaviszonyban álló személyek elektronikus munkaügyi kapcsolattartására szolgál. A munkavállalók az eHR-FORM felületén küldhetnek dokumentumokat a munkáltatójuk részére, vagy válaszolhatnak olyan munkáltatói intézkedésekre, amelyeket az intézmény küldött az ügyfélkapus tárhelyükre.
 

2. Bejelentkezés

2.1 Egy ügyfélkapus hozzáférés esetén

Az eHR-FORM alkalmazást a https://eszemelyugy.gov.hu oldalról érheti el. A belépéshez adja meg az ügyfélkapus felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a Belépés gombra.

Magyarország.huBejelentkezés a KAÜ felületén

A program helyes működéséhez az alábbi böngészőprogramok használatát ajánljuk:
  • Mozilla Firefox 51,
  • Google Chrome 49,
  • Microsoft Internet Explorer 10,
  • Edge 14,
valamint ezek frissebb verziói.
Amennyiben Ön korábbi verziójú böngészőprogramot használ, abban az esetben az alábbi tájékoztató üzenet megjelenésével indul a program. A továbblépéshez kattintson az OK gombra.

Magyarország.huBöngészővel kapcsolatos tájékoztató

 
 
2.2 Több ügyfélkapus hozzáférés esetén
 
Az eHR-FORM alkalmazást a https://eszemelyugy.gov.hu oldalról érheti el.
Amennyiben több Ügyfélkapuval rendelkezik, a  belépéshez adja meg az egyik ügyfélkapus felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a Belépés gombra.
 
Az oldalon -  a belépést követően -     az összes ügyfélkapus hozzáférése  megjelenik. Ezek közül válssza ki azt, amelyikről  az ügyintézést szeretné kezdeményezni. A dokumentumok  a kiválasztott Ügyfélkapu tárhelyére fognak érkezni.
 

Magyarország.hu

 

3. Űrlap kitöltése

A rendszerben jelenleg kizárólag a Személyügyi űrlap érhető el, amely sikeres bejelentkezést követően automatikusan betöltődik.

Magyarország.huSzemélyügyi űrlap

Szükség esetén a képernyő bal felső sarkában található Nagyítás , ill. a Kicsinyítés ikonokra kattintva módosíthatja az űrlap méretét. A felhasználó természetes személyazonosító adatait, valamint az e-mail címet tartalmazó mezőket a program automatikusan kitölti.
Figyelem! A természetes személyazonosító adatok az űrlapon nem módosíthatók. Adateltérés esetén a regisztrációs szerveket (pl. okmányirodák, kormányablakok) kell személyesen felkeresni egyeztetés, ill. módosítás céljából.
Az űrlapon a szervezeti egység hármas tagolásban került kialakításra. A legfelső szint kiválasztásához kattintson a Szervezeti egység mezőbe, majd pedig a sor végén megjelenő Nagyító ikonra.

Magyarország.huSzervezeti egység megadása

 
A Kódtábla elemei ablakban jelölje ki annak a minisztériumnak a kódját vagy megnevezését, amelyhez az Ön foglalkoztatója tartozik. A kódtáblában keresni is lehet a kód, valamint a megnevezés alapján. A program alapértelmezetten a kódban keres, de a Keresés helye mezőt lenyitva a megnevezést is kiválaszthatja. Ezen kívül megadhatja, hogy a megadott karaktereket a szöveg elején vagy a szövegen belül keresse a program. Amennyiben a Pontos egyezés opciót választja, a teljes kódot vagy a teljes megnevezést meg kell adnia a Keresett szöveg mezőben.
Kijelölést követően válassza a Kódtábla-elem beillesztése gombot. (A szükséges elemet a listában a kódra vagy a megnevezésre történő dupla kattintással is beillesztheti a Szervezeti egység mezőbe.)

Magyarország.huSzervezeti egység - első szint kiválasztása (minisztérium)

A kiválasztott minisztérium nevét a program beírja a Szervezeti egységhez tartozó első mezőbe, majd az űrlapon a második szint megadásához szükséges mező is megjelenik.

Magyarország.huElső szint hozzáadása

 
Kattintson a még üres, második mezőbe, majd a sor végén megjelenő Nagyító ikonra.
A Kódtábla elemei ablak listájában válassza ki a megfelelő intézménycsoportot, majd kattintson a Kódtábla-elem beillesztése gombra. (Az intézménycsoportot dupla kattintással is kiválaszthatja.)

Magyarország.huSzervezeti egység - második szint kiválasztása (intézménycsoport)

A kiválasztott intézménycsoport beíródik a Szervezeti egységhez tartozó második mezőbe, majd megjelenik a harmadik szint megadásához szükséges mező is.

Magyarország.huMásodik szint hozzáadása

Kattintson a még üres, harmadik mezőbe, majd a sor végén megjelenő Nagyító ikonra.
A Kódtábla elemei ablak listájában válassza ki a megfelelő hivatalt, majd kattintson a Kódtábla-elem beillesztése gombra. (A hivatalt dupla kattintással is kiválaszthatja.)

Magyarország.huSzervezeti egység - harmadik szint kiválasztása (hivatal)

A kiválasztott intézménycsoport beíródik a Szervezeti egységhez tartozó második mezőbe, majd megjelenik a harmadik szint megadásához szükséges mező is.

Magyarország.huHarmadik szint hozzáadása

 
 
Az űrlapon legutoljára beállított szervezeti egység adatait a program kilépés után is megjegyzi, és újbóli megnyitáskor automatikusan kitölti ezeket a mezőket.
Figyelem! A szervezeti egység helyes kiválasztása kiemelt fontosságú, ugyanis ez határozza meg azt, hogy az űrlap melyik intézmény hivatalába fog beérkezni.
A Szervezeti egység megadását követően folytassa az űrlap kitöltését. A Levéltörzs szövege mezőbe írhatja be a munkáltatói intézkedésre vonatkozó nyilatkozatát, megjegyzését vagy egyéb észrevételét.

Magyarország.huLevélszöveg

Az űrlap kitöltési útmutatójának megjelenítéséhez kattintson a képernyő jobb felső sarkában található Súgó ikonra.

4. Csatolmányok kezelése

Az űrlaphoz kötelező legalább egy dokumentumot csatolni.

Figyelem! A csatolt dokumentumok összmérete max. 30 MB lehet. Tömörített (pl. ZIP) állományt ne csatoljon az űrlaphoz, mert az Adobe Reader az ilyen típusú csatolmányokat nem tudja kezelni. Futtatható (pl. exe, com) állományokat a program nem enged az űrlaphoz csatolni.

4.1 Csatolmány hozzáadása

A Csatolmánykezelő megjelenéséhez kattintson a Csatolandó fájlok mezőhöz tartozó sor végén található gemkapocs ikonra, majd válassza az Új fájl csatolása gombot.

Magyarország.huCsatolmánykezelő

Tallózza ki számítógépéről a mellékelni kívánt állományt. További dokumentum csatolásához kattintson ismét az Új fájl csatolása gombra. A csatolmányokat méret szerint növekvő, valamint csökkenő sorba is rendezheti. A rendezéshez kattintson a Méret (MB) oszlop előtti Fel, ill. Le jelre.

Magyarország.huFájlok csatolása

A Bezárás gombra, vagy a jobb felső sarokban található Bezár ikonra kattintva térhet vissza az űrlaphoz.
Figyelem! A csatolt dokumentumok összmérete max. 30 MB lehet. Futtatható (pl. exe, com) állományok nem csatolhatók az űrlaphoz.
 

4.2. Csatolmány törlése

A Csatolmánykezelőben lehetőség van a tévesen csatolt állományok törlésére. Ehhez kattintson az eltávolítani kívánt állomány sorában található Törlés gombra.

Magyarország.huCsatolmány törlése

A Bezárás gombra vagy a jobb felső sarokban található Bezár ikonra kattintva visszatérhet az űrlaphoz.

5. Ellenőrzés

A program kizárólag hibátlanul kitöltött űrlapot enged feltölteni. Az űrlapellenőrzést az Ellenőrzések futtatása ikonra kattintva kezdeményezheti. Hiba esetén megjelenik a hibalista, amit – szükség esetén – a Mentés PDF-be gombra kattintva fájlba is elmenthetünk.

Magyarország.huHibalista

A hibasor végén megjelenő Ugrás a hibához gombra kattintva a program néhány másodpercre halványpiros színnel jelöli meg a hibás mezőt, pl. ha nem választ szervezeti egységet:

Magyarország.huHibás mező - Szervezeti egység nem lett kiválasztva

A hibák kijavítását követően az ismételt ellenőrzéshez kattintson az Ellenőrzések futtatása ikonra. (Hiba esetén alapértelmezett zöld pipa képe helyett a piros tábla ikon jelenik meg a képernyőn.) Amennyiben az űrlap hibátlan, az alábbi ablak jelenik meg.

Magyarország.huHibátlan űrlap

Amennyiben az ellenőrzés futtatása nélkül kattintunk a Beküldés gombra, a program abban az esetben is lefuttatja az ellenőrzést, és hiba esetén megjeleníti a képernyőn az aktuális hibalistát.

6. Űrlap elküldése

Amennyiben az ellenőrzés nem jelez hibát, az űrlap benyújtását a bal felső sarokban található Beküldés gombra kattintva kezdeményezheti. A program lehetőséget ad egy küldés előtti ellenőrzésre. Az űrlapra, ill. a csatolmányra kattintva megnézheti, hogy nem írta-e el valamelyik adatot, valamint, hogy jó dokumentumo(ka)t csatolt-e az űrlaphoz.
Szükség esetén a Vissza az űrlapra gombra kattintva módosíthatja az űrlap adatait és / vagy a csatolt dokumentumo(ka)t. A beküldendő pdf-állományt, valamint a csatolmányokat lementheti a számítógépének egy tetszőleges mappájába.
Amennyiben mindent rendben talált, válassza a Beküldés folytatása gombot.

Magyarország.huBeküldés előtti ellenőrzés

Esetenként előfordulhat, hogy az AVDH-szolgáltatással történő hitelesítéshez ismét be kell jelentkeznie az Ügyfélkapun. Ebben az esetben újra meg kell adnia ügyfélkapus azonosítóit.

Magyarország.huÜgyfélkapu azonosítók megadása az AVDH-szolgáltatáshoz

A program tájékoztató üzenetet jelenít meg a felületen a küldés eredményéről. Sikeres küldés esetén az űrlap továbbításra kerül a munkáltató részére.

Magyarország.huSikeres küldés

Fontos! Az elküldés sikerességét jelző ablakban található, a képernyőn látható adatokat (pl. címzett neve, küldés időpontja, érkeztetési számok) tartalmazó pdf dokumentumot feltétlenül mentse el, mert az ablak bezárása után a dokumentum már nem lesz elérhető.

7. Benyújtott űrlap másolatának kezelése

7.1. Letöltés

Az EHR-FORM alkalmazás a benyújtott űrlapról minden esetben másolatot küld a felhasználó ügyfélkapus tárhelyére.

Magyarország.huŰrlapmásolat letöltése

 

A dokumentum a Beérkezett dokumentumok mappából tölthető le. A letöltéshez kattintson a dokumentum érkeztetési számára, vagy pipálja ki a sor elején lévő jelölőnégyzetet, és kattintson a Letöltés gombra. (A letöltés módjáról az Értesítési tárhely c. eTananyagban olvashat részletes leírást.)

7.2. Megtekintés

Nyissa meg a pdf-típusú eHR-FORM-dokumentumot abból a könyvtárból, ahova az állományt előzőleg lementette az ügyfélkapus tárhelyéről. (Csoportos letöltés esetén az állományokat tömörített formában - dokumentumok.zip –menti le a rendszer. Ebben az esetben a fájlt kicsomagolást követően lehet megnyitni.)

Magyarország.hueHR-dokumentum megnyitása

Megnyitást követően a dokumentum jobb felső sarkában látható az AVDH-val történő hitelesítés, amelyre kattintva ellenőrizhető az aláírás érvényessége.

Magyarország.huÉrvényes aláírás

Az Aláírás tulajdonságok… gombra kattintva megtekintheti a részleteket, pl. aláírás időpontja, időbélyegző, aláírói tanúsítvány.

 

Az Adobe Reader program baloldali sávjában a Csatolmányok: fájlcsatolmányok megtekintése ikonra kattintva megtekintheti a hitelesítési igazolást, az űrlaphoz adott csatolmányt, valamint az űrlap XML-változatát (data.xml). Ez utóbbi a gépi interfészt használó hivataloknak szükséges a gépi feldolgozáshoz.

Magyarország.huCsatolmányok

A hitelesítési igazolás tartalmazza – többek között – a dokumentumot hitelesítő felhasználó nevét és ügyfélkapus e-mail címét.

Magyarország.huHitelesítési igazolás

8. Kijelentkezés

 
Az eHR-FORM felületéről kattintson a képernyő jobb felső sarkában a neve melletti nyílra, majd kattintson a Kijelentkezés menüpontra.

Magyarország.huKijelentkezés

Ugrás vissza...