Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2020. 04. 14. 00:00. Vége: 2020. 09. 30. 23:59 

IInformatikai fejlesztés miatt a Felsőoktatási Információs Rendszer szolgáltatásai (az „Adatkeresés” és a „Támogatási idő lekérdezése”) átmenetileg nem lesznek elérhetők. Az „Adatkeresés” felület előreláthatólag 2020. augusztus folyamán, a „Támogatási idő lekérdezése” felület pedig tervezetten 2020. szeptemberben lesz újra aktív. Bővebb információ itt olvasható.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Ellenőrzés az eBEV rendszer segítségével

Létrehozva: 2010. február 22.
Módosítás: 2011. szeptember 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

E-learning ismertető

Áttekintés

Az eBEV Portálon megtekintheti a NAV által küldött valamennyi üzenetet (elfogadó/elutasító nyugták, értesítések, felszólítások stb.), letöltheti a befogadott dokumentumok másolatait, valamint különböző lekérdezéseket hajthat végre (pl. folyószámla-kivonat, törzsadatok, egyéni járulékadatok lekérdezése stb.). Többes jóváhagyás esetén jóváhagyhatja, majd az összes jóváhagyást követően benyújthatja bevallását.

Belépés az eBEV Portálra

Az eBEV-szolgáltatásokat – többek között – az "Ügyintézés" lapcsalád "Szolgáltatások" lapján érheti el az „eBEV-szolgáltatások”, majd a „Használom a szolgáltatást” gombra kattintva.
 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

 

Magyarország.hu


 

(A Portál elérhető az A-Z listából, a Katalógus portálról vagy az Ügyfélkapu nyitóoldaláról is.)
Első bejelentkezéskor az eBEV Portál bekéri az adóazonosítóját, melynek megadása után a „Bejelentkezés” gombra kattintva tud továbblépni.

 

Magyarország.hu

 

A belépés kizárólag akkor lesz sikeres, ha az adóazonosítóhoz rendelt természetes személyi adatok (viselt név, születési név, anyja neve, születési hely, születési idő) megegyeznek az Ügyfélkapu által tárolt adatokkal.

FIGYELEM! Az alábbiakban az eBEV Portál leggyakrabban használt szolgáltatásainak rövid áttekintése olvasható. A részletes felhasználói leírást az eBEV Portálon tekintheti meg. A Portált érintő legfrissebb változásokról annak „Súgó”/”Aktuális információk” menüpontjában olvashat tájékoztatást.

A bevallás befogadásának ellenőrzése, nyugta letöltése

Bevallási kötelezettségét akkor teljesítette sikeresen, ha az adóhivatal az adott dokumentumra elfogadó nyugtát küldött az Ön Értesítési tárhelyére. (A Központi Rendszer által küldött érkeztetési igazolás kizárólag a feltöltés sikerességét igazolja.)
Nyugtáit legegyszerűbben a „Lekérdezések”/”Üzenetek megtekintése” menüpontban tekintheti meg. Ugyanitt - az adóhivatal által küldött – egyéb üzeneteit (felszólítások, értesítések stb.) is letöltheti.

A nyugták letöltését az "Új lekérdezés"  gombra kattintva kezdeményezheti. 

Magyarország.hu

A megfelelő paraméterek (adózó neve – adóazonosító, az üzenet keletkezésének időpontja) megadása után kattintson a „Lekérdezés indítása” gombra.
A megadott feltételeknek megfelelő lista egy táblázatban jelenik meg:

Magyarország.hu

A nyugtát az „Üzenet” oszlopban található PDF ikonra kattintva nyithatja meg, vagy töltheti le számítógépének egy tetszőlegesen megadott könyvtárába.
A jelölőnégyzetek segítségével több tételt is kijelölhet egyszerre. Ebben az esetben a „Letöltés” gombra kattintva csoportosan, tömörített formában töltheti le a kijelölt dokumentumokat.

Magyarország.hu

A „Szűrés” gomb segítségével a különböző paraméterek megadásával egyedi szűrési feltételek állíthatók be. Szűrhetünk – többek között - az adószámra, adózó nevére, az üzenet típusára.

Magyarország.hu

A „Szűrés indítása” gombra történő kattintást követően az eredmény listában már csak a szűrési paramétereknek megfelelő üzenetek jelennek meg.
A szűrés lekérdezés előtt is elvégezhető. Ebben az esetben a lekérdezést követően már csak az előzőleg beállított paramétereknek megfelelő eredmények jelennek meg. A szűrés beállítására a „Beállított szűrés aktív!” üzenet figyelmezteti a felhasználót:

Magyarország.hu

 

Az elektronikus úton benyújtott nyomtatvány másolatának letöltése

Az adóhivatal által befogadott nyomtatványok másolatának letöltését a „Szolgáltatások”/”Bevallás (dokumentum) lekérdezés”/”Beküldött dokumentumok” menüpontban kezdeményezheti.

Az "Új lekérdezés"  gombra kattintva állítsa be a megfelelő paramétereket (adózó, benyújtás időpontja), majd válassza a „Lekérdezés indítása” gombot.

 

Magyarország.hu

 

A kérelem feldolgozását követően kattintson a képernyőn megjelenő „Elkészült eredmények!” linkre.

 

Magyarország.hu

 

Ekkor – a korábban megadott paramétereknek megfelelő dokumentum - egy újabb táblázatban jelenik meg, melynek „Eredmény” oszlopa még üres. (A paraméterektől függően akár több nyomtatvány is megjelenhet a listában.)

 

Magyarország.hu

A benyújtott dokumentum letöltéséhez az alsó táblázatban jelölje ki az adott sor végén található jelölőnégyzetet, majd kattintson az „Új lekérdezés” gombra.

Magyarország.hu

A dokumentumot a rövid időn belül megjelenő „Elkészült eredmények!” linkre történő kattintást követően legegyszerűbben az „Eredmény” oszlopban található dokumentum ikonra kattintva töltheti le. Az állomány .xkr formátumú, a „Megnyitás” opciót választva közvetlenül megnyitható az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program segítségével.

Újdonság, hogy a táblázat „Üzenetek” gombjára kattintva megtekinthetjük az adott nyomtatványhoz tartozó üzeneteket (pl. elfogadó nyugta).

Magyarország.hu

 

A benyújtott bevallások állapotának megtekintése

A "Szolgáltatások”/”Bevallás (dokumentum) lekérdezés" - "Beadott bevallások állapota" menüpontban lekérdezheti a korábban elektronikus vagy postai úton beadott bevallások aktuális állapot szerinti listáját, majd lekérheti az egyes bevallásokat is.

Az „Új lekérdezés” gombra kattintva adja meg a szükséges paramétereket (adózó neve, bevallás száma vagy adóév stb.), majd kattintson a „Lekérdezés indítása” gombra.

Magyarország.hu

A kérelem feldolgozását követően kattintson az „Elkészült eredmények!” linkre

Magyarország.hu

A bevallás főbb adatai (típus, időszak, állapot stb.) egy újabb táblázatban jelennek meg.

Magyarország.hu

 

A bevallás sorában található jelölőnégyzetet kipipálva, majd a táblázat „Letöltés” gombjára, végül pedig az „Elkészült eredmények!” feliratra kattintva az „Eredmény” oszlopban találhaltó ikonra katintva közvetlenül megnyithatja az adott nyomtatványt.

Magyarország.hu

 

Folyószámla-kivonat lekérdezése

Az eBEV Portál „Szolgáltatások”/”Folyószámla-kivonat” menüpontja az arra jogosultaknak lehetőséget kínál folyószámla-kivonat igénylésére.

Az „Új lekérdezés” gombra kattintva, a megjelenő ablakban adhatja meg az igénylésre vonatkozó adatokat. Ezt követően kattintson a „Lekérdezés indítása” gombra.

 

Magyarország.hu

 

Az igényelt folyószámla-kivonat feldolgozását követően kattintson a képernyőn megjelenő „Elkészült eredmények!” feliratra, majd az „Eredmény” oszlopban található PDf  ikonra.

Magyarország.hu

Több kivonat igénylése esetén a jelölőnégyzetek, valamint a „Letöltés” gomb segítségével lehetőség van a folyószámlák csoportos letöltésére is.

Magyarország.hu

Az "Excel' gombra kattintva - mely a „Szolgáltatások” menüpont valamennyi lekérdezés képernyőjén megtalálható - a táblázat sorait Excel táblázatba mentheti.

Járulékadatok lekérdezése

A „Szolgáltatások”/”Járulékadat-kivonat” menüpontban kérdezheti le egy meghatározott időszakra vonatkozó egyéni járulékadatait.
Az "Új lekérdezés"  gombra kattintva válassza ki a lekérdezés adatait: adózó nevét - adóazonosítóját, a lekérdezési időszak évét, ill. a záró hónapját, majd válassza a „Lekérdezés indítása” gombot.

Kérelmének feldolgozását követően kattintson a képernyőn megjelenő „Elkészült eredmények!” feliratra. Járulékadatait az „Eredmény” oszlopban található PDF  ikonra kattintva tekintheti meg.

Magyarország.hu

Ugrás vissza...